Євген Дикий вважає, що РФ ланує закінчити війну до 2024 року / скріншот

РФ змінила свою стратегію і планує закінчити війну до 2024 року, скориставшись відсутністю допомоги Україні від Сполучених Штатів. Про це в ефірі Radio NV сказав військовий і політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий.

"Прилетів оцей чорний лебідь Дональд Трамп, який на рік раніше зробив те, на що в Росії могли від нього сподіватися лише тоді, коли він стане президентом. А він, не будучи президентом, перекрив нам постачання", – зазначив Дикий. 

На його думку, кілька місяців тому РФ планувала триматися до 2025 року, коли до влади у США прийде Дональд Трамп, адже Москва хотіла заморозити конфлікт на цей час. Але екс-президент зміг досягти цілей Кремля, навіть не очоливши Білий дім.

Відео дня

"Тепер вони кидаються в це вікно можливостей. Таке враження, що вони перелаштовуються на те, щоб цього року щонайменше переламати хід війни. А щонайбільше – можливо, навіть цього року її виграти", – каже Дикий. 

За словами експерта, остаточно стануть зрозумілі плани Кремля вже після того, як в РФ пройдуть вибори президента. 

"Я думаю, що після цього ми побачимо нову величезну хвилю мобілізації, яку вони проводили восени 2022 року. Ну і це буде сигналом. Щойно вони починають велику хвилю мобілізації, це означатиме, що вони не чекатимуть 2025 року, вони хочуть дотиснути нас тут і зараз, поки Трамп створив їм таку можливість", – підсумував Дикий.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

Як повідомляв УНІАН, командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов виступив проти перемир'я з Росією. Він заявив, що тільки зрадники говорять про мир, про зупинку війни та зупинку бойових дій.

Також УНІАН повідомляв, що президент Володимир Зеленський провів перше засідання Ставки в оновленому складі. Під час нього йшлося, зокрема, про ситуацію на фронті та захист прифронтових регіонів.

Вас також можуть зацікавити новини: