Ситуація залишається під контролем Сил оборони України / фото 14 ОМБр Романа Великого

Біля Вовчанська Харківської області росіяни намагаються прорвати українську оборону цілодобовими піхотними штурмами, застосовують різні види артилерії, бомблять КАБами, та використовують не тільки літальні FPV безпілотники, але й наземні.  

Про ситуацію біля Вовчанська Харківської області та тактику ворога на цій ділянці фронту в ефірі телемарафону розповів військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка з позивним "Історик".

Дії ворога ідентичні Бахмуту та Авдіївки, але попри всі намагання окупантів, ситуація залишається під контролем Сил оборони України.

Відео дня

"Ситуація залишається під контролем Сил оборони України і наші бійці завдають вогньового ураження ворогу. Російські окупаційні війська здійснюють постійний тиск, зокрема, штурмами піхоти із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, FPV-дронів та КАБів. Сьогодні запеклі бої точаться у місті Вовчанськ, в якому армія РФ йде за сценарієм Бахмуту та Авдіївки, тобто місто просто стирають з лиця землі", - акцентував він. 

Довкола Вовчанська ворог намагається прорвати лінію оборони українських захисників  та виснажити Сили оборони за допомогою цілодобових штурмів великою кількістю піхоти.  

"Військовослужбовцям 57 –ї бригади зараз надзвичайно складно. Не зважаючи на це, нам вдається утримати оборонні рубежі та завадити просуванням ворогу. Тактика росіян тут незмінна - це спроба прорвати нашу лінію оборони величезною кількістю піхоти і вдень, і вночі. Таким чином вони хочуть нас виснажити. Але, станом на сьогодні у ворога успіху не має, місто Вовчанськ під нашим контролем", - підкреслив боєць.

На даній ділянці фронту росіяни використовують FPV як основну ударну силу безпілотних апаратів.

"Проблема в тому, що їхня кількість у противника надзвичайно велика і таким чином росіянам вдається компенсувати свої мінометні чи артилерійські обстріли цими новітніми засобами. Мова йде не лише про безпілотні летальні об’єкти, а також про наземні безпілотники. Вони в них також вже зафіксовані", - зазначив він.

Військовий додав, що саме через масоване застосування ворогом FPV безпілотників, в першу чергу, на цій ділянці українським захисникам потрібні засоби радіоелектронної боротьби.

"Щоб розміщувати їх на наших автомобілях, захистити особовий склад і техніку під час пересування до лінії бойового зіткнення", - пояснив він .

Війна в Україні - ситуація у Вовчанську

Як повідомляв УНІАН, головний патрульний Вовчанського відділку поліції Олексій Харківський  розповів, що Сили оборони намагаються відтісняти російських окупантів від міста Вовчанська. Він наголосив про факти розстрілу росіянами цивільних людей, які намагалися перейти через річку Вовча. Дані про ці злочини ворога внесені до ЄРДР, триває розслідування.

Вчора видання The New York Times написало, що російські окупаційні сили вже наблизилися до центральної частини міста Вовчанська, яке росіяни атакували протягом всіх останніх днів у рамках нового наступу на Хаківщині

Засновник спецпідрозділу KRAKEN Костянтин Немічев зазначав, що росіяни на Харківщині намагалися створити загострення по всій лінії кордону, щоб ослабити ресурси українських сил. На його думку, російські окупанти втратили ефект "раптовості", проте не виключені хвилі ворожих штурмів на інших ділянках українського кордону та "м'ясні штурми в лоб" у Вовчанську.

Вас також можуть зацікавити новини: