Росія не припинятиме вогонь - прогноз / фото REUTERS

Друга хвиля наступальної операції російського агресора в Україні передбачає створення певного "буфера безпеки" від Білорусі до Херсону, Путін може видавати це за перемогу.

Таку думку висловив військовий експерт Микола Сунгуровський, передає "Суспільне".

За його прогнозом, докорінних змін у стратегії РФ не буде. Проте можуть бути точкові зміни у тактиці ведення бойових дій. Експерт допускає, що артилерійські та ракетні удари можуть завдаватися не по цивільній інфраструктурі, а по військах та військовій інфраструктурі.

Відео дня

"Крім того, я бачу що на цю другу хвилю Путін спробує створити такий собі, замкнений пояс від Білорусі до Херсону, такий буфер безпеки і це видати за перемогу. Тому саме на цих напрямках будуть зосереджені такі сили", - вважає Сунгуровський.

Щодо намагань Росії заручитися підтримкою з боку Сирії, Білорусі, то, на думку експерта, це "спроба прив'язати тих диктаторів, які сидять в цих країнах, до себе та своїх злочинів".

"З боку Сирії я бачу послаблення того угруповання, яке там є, викликане підвищення протистояння і чергова хвиля мігрантів до Європи", - каже він.

Напередодні очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Путін став більш реалістичним щодо своєї військової стратегії.

Вас також можуть зацікавити новини: