Волкер зазначив, що Путін отримав сигнал від США та Німеччини / фото УНІАН

Захід не має виключати варіант відправки своїх військ до України, заявив в інтерв'ю РБК американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер.

Він також зазначив, що Путін отримав сигнал від США та Німеччини, які виключили можливу відправку військ до України. 

"Ось що почув Путін: відсутність рішучості, відсутність зобов'язань із боку Заходу. Все, що говорив Макрон, це те, що ми не повинні нічого виключати, не повинні виключати введення наземних військ. І я повністю погоджуюся, не варто цього виключати. Це не означає, що війська треба запроваджувати зараз. Це не те, що він каже. Просто не прибирайте опцію зі столу", – сказав Волкер.

Відео дня

Він також прокоментував можливе збиття російських ракет над територією НАТО. За словами Волкера, ці ракети летять у бік мирного населення. То ж Альянс мав би почати допомагати Україні зі знищенням російських ракет та дронів. 

"Немає причин, з яких НАТО не повинна це враховувати, і це можуть бути підрозділи ППО в країнах НАТО, або це можуть бути підрозділи ППО в стратегічних точках в Україні. Я думаю, було б розумно мати купол ППО над усім простором від Миколаєва до Румунії. Це було б дуже добре для безпеки транспорту, дуже добре для безпеки цивільного населення, безпеки судноплавства", – каже Волкер.

Він сказав, що було б добре, якби в Україні був невеликий контингент, наприклад, французької армії, який допоміг би Києву у боротьбі з повітряними цілями РФ. 

"Можна привести свої війська, свою техніку, сидіти там з українцями, проводити всю роботу з наведення на ціль... Це деталі. Річ у тому, що ми могли б брати набагато більш безпосередню участь у захисті цивільного населення, ніж зараз", – підсумував Волкер.

Введення іноземних військ до України: що треба знати

Напередодні президент Франції Емануель Макрон заявив, що розглядає варіант відправки своїх військ до України. 

За словами президента Польщі Анджея Дуди, представники 28 країн в ході зустрічі в Парижі обговорювали ідею відправки в Україну військових. Єдиної позиції з цього питання не було.

На такий варіант відреагували у Кремлі. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що якщо відправку військових буде здійснено, то "доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення Росії та НАТО".

Вас також можуть зацікавити новини: