Світан спрогнозував, коли зменшиться тиск окупантів на сході / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Українські захисники намагаються вирівняти лінію фронту на сході. Враховуючи дефіцит снарядів, це робити дуже складно. 

Про це розповів полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан. В ефірі "24 каналу" він зазначив, що зупинити ворога можна за допомогою безпілотників чи боєприпасів у достатній кількості. І якщо безпілотники є, зі снарядами велика проблема. 

"З артилерією проблема. Не вистачає снарядів усього спектру. Цю проблему намагаються використати росіяни, намагаючись якнайдалі відтягнути від Авдіївки і Донецька лінію фронту. Вони розуміють, як тільки надійде перша достатня партія боєприпасів, це їх зупинить", – пояснив військовий експерт.

Відео дня

Світан наголосив, що російські загарбники окопуються і тиснуть. Проте, на його думку, триватиме цей тиск "не більше, ніж місяць".

"Тобто вони все ж видихаються і той потенціал, який був у них зібраний з минулої осені залишається десь на місць. Потім піде на спад, тобто кількість сил та засобів зменшуватиметься", – додав Світан.

Війна в Україні: це варто знати

Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами героїчно загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій.  Вони прийняли свій останній бій, забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання.

Тим часом DeepState повідомляє, що окупанти просунулися на Авдіївському напрямку. Зазначається, що просування противника є, зокрема, південніше Бердичів Донецької області.

Вас також можуть зацікавити новини: