фото REUTERS

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба наголошує, що робиться усе для того, аби зупинити гуманітарну катастрофу на Київщині.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Кулеба зазначив, що на сьогодні Київська область продовжує стояти на захисті столиці.

Відео дня

"Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянка, інші населені пункти - постійно тут ведуться бої. Російський окупант продовжує накопичувати війська та техніку і обстрілювати житлові масиви та соціальну інфраструктуру нашої області", - сказав він.

Голова ОВА наголосив, що російські загарбники погрожують головам громад у області розправою та вимагають здавати населені пункти.

"Цього не буде, нас не залякати. Ми не здаємося і не збираємось відступати. Ми відчуваємо, що ворог втомлений та деморалізований. А ми - ні, ми витримаємо та продовжуємо давати відсіч. Бо ми на своїй землі, ми вдома. Боятися мають вони - окупанти та злочинці", - підкреслив Кулеба.

Він зауважив, що основним питанням на сьогодні залишається гуманітарна допомога.

"Буча, Ірпінь, Гостомель, Макарів, Бородянка, Ворзель. Мешканці цих населених пунктів вимушено перебувають в бомбосховищах вже котрий день. Без води та їжі. Окупанти не дають гуманітарних коридорів, не дають гарантій припинення вогню... Ми робимо все, аби зупинити гуманітарну катастрофу на Київщині", - сказав Кулеба.

Вас також можуть зацікавити новини: