Наєв: наразі немає безпосередньої загрози вторгнення з боку Росії / фото УНІАН

Станом на сьогодні безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації немає, однак, українська армія готується до будь-яких сценаріїв.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає РБК-Україна.

За словами Наєва, українські військові посилили всі види розвідки для отримання інформації про стан, положення та характер дій Збройних сил Росії.

Відео дня

Читайте такожУ ВМС України розповіли, як "готуються до повномасштабної війни" з Росією

"Беруть участь всі розвідувальні органи держави, а також керівництво Збройних сил України, в тому числі головнокомандувач, начальник Генштабу та міністр оборони. Ми щоденно отримуємо відомості про ЗС Росії, їх наявність, накопичення, збільшення чисельності", - розповів він.

Наєв зазначив, що ЗС України відпрацьовують плани реагування на всі військові загрози з боку Росії, в тому числі на кримському напрямку.

Крім того, Наєв заявив, що командувач Військово-морських сил України, який заявив про можливе військове вторгнення Росії з Криму, "перебільшив та не має повної інформації".

Як повідомляв УНІАН, на думку командувача ВМС України Олексія Неїжпапи, для України загроза повномасштабної агресії з боку Російської Федерації актуальна з 2014 року, і вона нікуди не зникала.