Українські воїни знищили ворожий опорний пункт / скріншот

Генерал-полковник Олександр Сирський - командувач Сухопутних військ Збройних сил України, показав яскраве відео, на якому зазнято, як наші воїни ліквідували опорний пункт російських загарбників.

У ворожий "опорник" поцілила артилерія 22-ї окремої механізованої бригади, поділився Олександр Сирський на своєму каналі в Telegram. За його даними, вогонь по супротивнику відкрили з самохідної артилерійської установки.

"…Аеророзвідка виявила скупчення живої сили росіян. Точним пострілом з САУ 2С-1 "Гвоздика" окупантів відправили на той світ", - йдеться у повідомленні.

На ролику, який опублікував Сирський, знято постріл з артилерії, а потім видно "приліт" по супротивнику, вибух та чорний дим.

Війна в Україні - новини, які варто знати

20 липня у Генштабі ЗСУ повідомили, що наші воїни продовжують наступати на Бердянському, Мелітопольському та Бахмутському напрямках і закріплюються на рубежах, яких досягли.

За словами Олександра Сирського, зараз вже створені всі умови, необхідні для звільнення від росіян міста Бахмут Донецької області. Командувач Сухопутних військ ЗСУ додав, що ворог знаходиться в напівоточенні.

Довідка УНІАН. У військовій справі опорним пунктом називають ділянку місцевості, частину району оборони, найбільше насичену вогневими засобами ураження й найкраще обладнану для ведення кругової оборони.

В опорному пункті організовують систему ведення вогню, створюють окопи, траншеї, обладнують укриття для матеріальних засобів й живої сили, а також вогневі позиції для, зокрема, важкого озброєння й бронетехніки. Крім того, там має бути командно-спостережний пункт.

Вас також можуть зацікавити новини: