Росія може вдарити ракетами з ядерними боєголовками з Білорусі по двох країнах НАТО, вважає експерт / фото flickr.com/bwjones

РФ хоче встановити ядерні боєголовки на ракети для білоруських літаків, потім російська сторона з Білорусі вдарить по Польщі та Литві, які входять до складу НАТО.

Альянсу необхідно завдати превентивні удари по білоруській території, щоб попередити ворожий ядерний удар, про це розповів історик та публіцист Юрій Фельштинський.

"Я вважаю, що, якщо вірні побоювання, а я б вважав, що вони очевидні, що Росія планує поставити ядерні боєголовки на ракети, які будуть встановлені на білоруські літаки. Це створює привід для превентивних ударів по Білорусі. До того ж, я навіть не маю на увазі превентивні удари України, я маю на увазі зараз вже превентивні удари НАТО", - заявив експерт.

За його словами, "у хвилину, коли ці боєголовки будуть встановлені, Росія завдасть ядерні удари з території Білорусі, з використанням білоруських літаків по Литві та Польщі".

Ядерні погрози Росії - що потрібно знати

Влада РФ не раз погрожувала використовувати ядерну зброю. Зокрема, російська сторона стверджувала, що готова на все у разі посягання на її територію. Цікаво, що "своєю" РФ вважає захоплену частину української землі.

За відомостями ЗМІ, навесні поточного року російські чиновники обговорювали можливе використання ядерної зброї проти нашої країни.

7 грудня президент РФ Володимир Путін говорив, що "загроза ядерної війни зростає". Водночас він стверджував, що його держава не застосує першою ядерну зброю.

Пізніше російський лідер сказав, що його країна може розглянути питання про офіційне включення в свою військову доктрину завдання превентивного ядерного удару для роззброєння ворога.

У Держдепартаменті США назвали нові "ядерні" погрози Росії "пустопорожніми".

Вас також можуть зацікавити новини: