Командири обманюють російських солдатів / фото УНІАН, Сергій Ревера

Журналісти проекту FreeДом дізналися, хто розкрадає гроші, які Росія виділяє на забезпечення своїх солдатів. 

Виявляється, командири на місцях фальсифікують дані про проведення бойових завдань. Вони на папері домальовують кількість особового складу, щоб отримати додаткові бойові виплати за вигаданих бійців.

Гроші за кожного солдата, який нібито брав участь у наступі, командири беруть собі в кишеню. Як каже політолог Олег Лісовий, ця схема - основа російської армії. 

Журналісти зазначають, що схема з фальсифікацією даних особового складу далеко не єдина злодійська схема в російській армії, яку практикують місцеві командири. 

Хтось сидить на схемах із закупівлі палива в армію, інші російські командири економлять боєприпаси, щоб потім їх продати і заробити грошей. 

"Більшість російських солдатів, які хотіли заробити грошей в Україні, тепер тільки мріють повернутися додому живими. Вони налякані величезними втратами серед товаришів зі служби", - йдеться в сюжеті.

Багато російських військових самі завдавали собі каліцтва, мета таких дій - зірвати куш, адже на початку повномасштабної війни російська влада обіцяла по 3 млн рублів кожному пораненому. Але зараз ці виплати скасували. 

"Через велику кількість самострілів серед російських солдатів поранення розділили на легкі і важкі. І реально отримати те, по що приїхали, можуть тільки ті, хто назавжди залишився інвалідом", - дізналися журналісти.

А родичі ліквідованих в Україні російських солдатів також не можуть отримати гроші від влади РФ.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові ліквідували майже 37,5 тисячі російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: