Яка ситуація в Маріуполі сьогодні? / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Російські окупанти увійшли до Маріуполя Донецької області й почали "наводити лад" у зруйнованому ними ж місті.

Що відбувається в Маріуполі у вівторок, 31 травня, дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН:

15:49 267 дітей - сиріт із Маріуполя та Волновахи утримуються у Спортивно-оздоровчому комплексі "Ромашка" у селі Золота Коса, Ростовській області. Про це повідомляє радник мера Петро Андрюшенко. Загалом зараз росіяни тут тримають 540 дітей-сиріт із Донецької області. Їх готують для спрощеної процедури надання громадянства Росії за внесеними нещодавно змінами до російського законодавства.

Відео дня
Яка обстановка у Маріуполі 31 травня: головні новини за сьогодні

15:23 Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що внаслідок вибуху в місті 30 травня постраждали двоє колаборантів, які захопили владу в селі Терпіння. Водночас місцеві ЗМІ пишуть про те, що очільниця окупаційної адміністрації Мелітополя Галина Данильченко після вибуху попросилася у відставку, оскільки боїться за своє життя.

15:15 Маріуполь. Порт. Прямо зараз 2,5 тис. тонн українського металопрокату покинули акваторію порту. До речі, назва судна класу РМ3 - "Астрахань"

14:35 Окупанти крадуть вціліле обладнання з міських шкіл – проектори, інтерактивні дошки та комп’ютери. Потім це вкрадене обладнання вони видають в російських закладах освіти як допомогу від однієї з політичних сил росії.

14:07 Вадим Бойченко закликав європейців надати більше зброї та ввести ембарго на російську нафту й газ. За його словами, за цими рішеннями стоять мільйони життів українців.

13:39 Маріуполь на порозі стрімкого зростання інфекційних захворювань. Можливі спалахи холери, дизентерії та інших небезпечних хвороб, які до кінця року можуть забрати тисячі життів.

12:56 Неймовірна операція від наших Українських пілотів гелікоптерів по Азовсталі.

11:53 Для проведення фільтрації та забезпечення посиленого контролю окупаційна влада росії використовує неонацистські та росиські рухи в складі "волонтерської сотні". Тисячі молодчиків під виглядом волонтерів прибуває в Маріуполь і забезпечує невійськовий контроль. Будемо шукати та маркувати кожного.

11:20 В окупованих Мелітополі та Бердянську відсутній український мобільний зв'язок.

11:02 В Державному підприємстві Маріупольському порту до роботи з окупантами приступило близько 600 людей. Окрім всього, до 01.06.2022 їм нараховується та виплачується заробітна плата.

10:45 На судно РМ3 росії було завантажено 2,5 тис. тонн рулонної сталі та вирушило в порт Ростов-на-Дону. Окрім того, окупанти вже анонсували "націоналізацію" де-факто викрадення 34 судів, що залишись в порту. Вже розпочато процес їх перейменування та зміни прапорів.

Раніше близькі українських військовослужбовців, захоплених військами РФ або зниклих безвісти після оборони заводу "Азовсталь" у Маріуполі, заявили, що у них мало або зовсім немає інформації про їхнє місцезнаходження.

Вас також можуть зацікавити новини: