Окупанти руйнують Маріуполь / фото Петра Андрющенка

Ситуація у Маріуполі на межі катастрофи. Місто оточене окупантами, вони вбили понад 20 тисяч мирних жителів.

УНІАН розповідає, що відбувається у Маріуполі в середу, 25 травня 2022 року:

21:20 Мільярдер Рінат Ахметов збирається подати позов проти росії як мінімум на $17-20 млрд через пошкодження та знищення Маріупольського металургійного комбінату. Про це він повідомив у інтерв'ю НВ.

Відео дня

21:04 Бізнесмен Михайло Пуришев із Маріуполя після початку повномасштабного вторгнення РФ перетворився на волонтера. Його червоний бус, який вивозив людей з окупованого Маріуполя, знають багато користувачів соцмереж. Ризикуючи власним життям та свободою, він врятував не один десяток людей.

20:36 Під Вінницею у дубову лісі облаштовують табір "ЯМаріуполь. Родина". Це два в одному: оздоровлення та активний відпочинок. Відкриється він вже у середині червня. Путівку можна взяти у будь-якому центрі "ЯМаріуполь". Деталі у відео.

20:14 Так виглядає Краматорськ після сьогоднішнього обстрілу окупантами. "Постраждалих і поранених немає. Це пов'язано з тим, що багато людей виїхали з міста. Ми закликаємо мешканців виїжджати, бо з Лимана наближається серйозна небезпека. Ще один небезпечний напрямок – з Попасною на Бахмут", – розповів мер міста Олександр Гончаренко.

18:45 Росіяни крадуть в Україні не лише зерно, а й метал. Супутник зафіксував у тимчасово окупованому порту Маріуполя рух вантажних суден, якими загарбники можуть вивозити і метал і зерно. Зерно, яке зберігається в зерновому терміналі порту, належить Україні, а більшість металу — компанії "Метінвест". Крадіжка - ось справжня мета "спецоперації" РФ в Україні.

18:02 У Маріуполі російські окупанти у середу, 25 травня, розпочали процедуру видачі російських паспортів, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

17:52 Від підписувача: Маріуполь, Бахчиванджі 11, будинок горів три дні, а 12 квітня прицільно з танка розстріляли будинок, у підвалі якого було 11 людей. Всі вижили, Слава богу.

17:18 Чекаємо на офіційну інформацію щодо "гуманітарного коридору" для іноземних кораблів з Маріуполя. Не виключено, що росія поширює такі повідомлення для прикриття операції з вивезення металопродукції та зерна на десятки мільйонів доларів.

16:15 От подписчика: Малюнок дівчинки на ім'я Альона їй 8 років навчалася у 2-б класі, дівчинка жила з мамою та котиком. Дівчинка розповідає що з нею відбувалося за весь час війни. У дівчинки згорів будинок 20 березня.В неї є друг вона його назвала Хагі Вагі. Кішку дівчинки звати Мріта. На малюнку вона намалювала ії дім який горить і вона тікає від туди з мамою та кішечкою.

16:00 "У Маріуполі найважливіше було вижити": Євген Малолєтка та Мстислав Чернов про роботу фотожурналістів під час війни . Військові кореспонденти – одні з фіналістів премії імені Георгія Гонгадзе у 2022 році. Євген Малолєтка та Мстислав Чернов працюють у Associated Press. Вони знімали наслідки обстрілів та боїв в оточеному росіянами Маріуполі, їхні кадри облетіли світ. За словами журналістів, у місті страшно було щодня. Але вибір такий – або боятися та сидіти у підвалі, або брати камери до рук і робити те, заради чого приїхали.

15:32 Мер Маріуполя Вадим Бойченко назвав причини свого виїзду з міста наприкінці лютого. Бойченко повідомив, що залишив місто 27 лютого після інформації про появу диверсійно-розвідувальної групи, метою якої він був. "Одне повідомлення отримав від спецслужб, що росіяни приїхали [працювати] на мене особисто – близько 40 було ДРГшників із важкою зброєю. Коли я отримав таку інформацію, порадився з головою [Донецької] ОВА [Павлом Кириленком] та з людьми зі спецслужб. Вони сказали , Що на ніч потрібно виїхати з Маріуполя, щоб мене не захопили. Це було 27 лютого", - сказав мер. За його словами, він поїхав із Маріуполя, а вже наступного дня не зміг заїхати до міста.

13:28 Окупанти відкрили ще один фільтраційний пункт в Маріуполі. В приміщенні "Метро". Цинізм від окупантів - гуманітарна допомога/ штаб і фільтрація в одному місці.

12:38 Відсьогодні ПриватБанк відновив розстрочку. Як повідомили у прес-службі банку, для клієнтів знову доступні кредити за програмами "Оплата частинами" та "Миттєва розстрочка".

11:36 У Мелітополі окупанти відключили стільниковий зв'язок, окупанти таксують на мічених буквою Z машинах.

10:41 Генштаб ЗСУ попереджає про шахраїв: зловмисники за гроші пропонують "допомогу у визволенні з полону" військовослужбовців.

09:06 Українських військових з "Азовсталі" утримують у "задовільних" умовах, розповіла дружина командира полку "Азов" Катерина Прокопенко. Чоловікові вдалось зателефонувати їй, однак не відомо, чи міг він вільно говорити.

04:25 Влада розраховує на пряме втручання міжнародних інституцій через ризик епідемії в Маріуполі, у зв’язку із стихійними похованнями загиблих, відсутністю їжі, ліків та належної якісності питної води.

Про це радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив в ефірі інформаційного телемарафону.

Він наголосив, що окрім морального жаху через стихійні поховання загиблих людей, все окуповане російськими загарбниками місто наразі перебуває на межі епідеміологічної та екологічної катастрофи.

Як повідомлялося 24 травня, в Маріуполі під завалами одного з підвалів знайдено майже 200 тіл.

Вас також можуть зацікавити новини: