Юсов прокоментував військову допомогу КНДР Росії / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов щодо постачання Північною Кореєю снарядів Росії зауважує, що її запаси значні, але не безмежні.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, скільки потенційно снарядів Північна Корея може відправляти Росії щомісяця.

"Ми підтверджуємо факт співпраці Північної Кореї з державою-агресором, з Російською Федерацією. Проте стосовно точної кількості ситуація постійно уточнюється. Якщо мова йде про номенклатуру, - це БК, це артилерійські снаряди, це снаряди для систем залпового вогню і інша номенклатура", - зазначив Юсов.

Відео дня

Водночас він зауважив, що хоч запаси Північної Кореї і значні, але повністю покривати потребу країни-агресорки КНДР не зможе.

"І покривати, лише Північна Корея, потребу Російської Федерації… в артснарядах у війні проти України вони не можуть. Навіть названі цифри, оприлюднені, якщо ми проаналізуємо, - це партія, мова йде про два місяці війни", - сказав представник ГУР.

Такими темпами, додав він, Північна Корея не може довгий час забезпечувати Росію постачанням, тим самим послаблюючи і себе.

"Оскільки зрозуміло, що у них є і свої плани, і геополітичні цілі, і амбіції", - зазначив Юсов.

В ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що ця ситуація свідчить про спроможності Росії. Країна-агресорка вже довгий час стверджує, що її промисловість перейшла на "військові рейки".

"Спроможностей у Російської Федерації стає все менше і менше. І тому нам треба своє робити. У нас є партнери. Останнім часом наголошується, що нас нібито будуть забувати, з нами не будуть спілкуватися – все це російська пропаганда, яка починає робити з мухи слона", - зазначив Данілов.

Секретар РНБО переконує, що підтримка партнерами України була, є і буде.

Допомога КНДР Росії у війні проти України

Раніше повідомлялося, що влада КНДР (Північна Корея) відправила до Росії понад 1 млн снарядів для артилерії, які, схоже, використовуються для ударів по Україні.

З серпня до Росії з КНДР було відправлено близько 10 партій озброєння. За даними видання, про це, посилаючись на відомості Національної розвідувальної служби Південної Кореї, розповів південнокорейський депутат Ю Санг-Бам, який є членом комітету парламенту з питань розвідки.

За оцінкою британської розвідки, Північна Корея перетворюється на одного із найбільших постачальників зброї до Росії, але поки точно неясно, що саме КНДР отримає за це від російської сторони.

Вас також можуть зацікавити новини: