Розвідка Британії розкрила деталі співпраці РФ з КНДР / фото REUTERS

Північна Корея перетворюється на одного із найбільших постачальників зброї до Росії, але поки точно неясно, що саме КНДР отримає за це від російської сторони.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter), посилаючись на дані розвідки. "Попри офіційні відкидання Росією останніх повідомлень, майже напевно снаряди з Північної Кореї тепер доставлені до складів боєприпасів на заході Росії", - повідомляє розвідка.

Зокрема, ці склади використовуються для підтримки російських військових операцій в Україні.

Відео дня

"Якщо Північна Корея зберігатиме поточні маштаби і темпи постачання військових вантажів (більше ніж 1 тисяча контейнерів впродовж останніх кількох тижнів), вона буде на шляху, аби стати одним із найбільш значущих постачальників закордонного озброєння для Росії, разом з Іраном та Білоруссю", - наголошується у повідомленні.

Водночас наразі точно неясно, що саме погодилася Росія надати Північній Кореї в обмін на зброю. Зокрема, малоймовірно, що повний пакет було остаточно фіналізовано.

"Досить імовірно, що це була одна з головних тем обговорення під час недавніх візитів російських високопосадовців до Північної Кореї", - сказано у повідомленні.

Як відзначає розвідка, імовірно, що Росія поєднає фінансову компенсацію, іншу економічну підтримку, надання військових технологій та співпрацюватиме в інших галузях високих технологій, таких як космос.

Повномасштабна війна в Україні триває - ось які новини варто знати

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Північна Корея надала Росії 1 000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів для подальшого використання у війні проти України.

У США засуджують КНДР за надання Росії військового обладнання, яке буде використовуватися для нападу на українські міста, вбивства українських мирних жителів і продовження незаконної війни Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: