Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ / фото УНІАН

Рішення РФ повторно наступати на Київ буде самогубством для мобілізованих росіян.

Як нагадав військовий експерт Петро Черник, під час першого наступу на столицю російські війська все ж застали Україну зненацька, проте не змогли захопити Київ з сучасною технікою і підготовленим особовим складом, передає 24 канал.

Він упевнений, що якщо Росія вирішить кинути на повторний наступ мобілізованих, то про які перспективи взагалі можна говорити, враховуючи те, що північ України протягом декількох місяців серйозно зміцнюють

Відео дня

Разом з тим експерт додав, що у росіян "дуже специфічне мислення", тому все можливо.

"Про Чорнобаївку не говорив тільки ледачий. Те ж стосується Зміїного. Але мій улюблений приклад – спроба встановити понтонну переправу на Сіверському Дінці. 5 разів в одному місці. Homo sapiens не можуть так робити, але вони роблять", – заявив Черник.

Загроза нового нападу Росії на Київ

Нещодавно керівник військової адміністрації Києва генерал-полковник Сергій Попко заявив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ, ризик для столиці з боку російських окупантів нікуди не зникав. Разом з тим він запевнив, що ЗСУ готові до будь-яких дій з боку РФ.

До цього заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов також заявляв, що РФ не відмовилася від планів окупувати Київ.