Працівнику ТЦК Сорочинському часто доводиться давати повістки під примусом, із поліцією / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото Генштаб

Працівник Полтавського територіального центру комплектування Олег Сорочинський розповів, що реакція українців на повістки, попри важкий період на фронті, залишилася однаковою.

Люди як і раніше не хотіли добровільно брати повістки, так і зараз - часто доводиться викликати поліцію і діяти згідно з законами України, щоб виконати свій обов'язок. Про це Сорочинський сказав в коментарі "Суспільному". 

"Реакція залишилась однаковою. Люди як не хотіли служити, так і не хочуть, всі відмовляються. Доводиться викликати поліцію і діяти згідно з законами України разом з поліцією, уточнювати їхні дані і запрошувати їх до ТЦК", - пояснив він.

Відео дня

За словами українця, коли наші міста руйнує Росія вщент - так не повинно бути. Деякі кажуть, що мають дітей, хочуть жити з ними в Україні. Але таке бажання мають чимало людей. І він особисто теж, підкреслив Олег. 

"Я теж хочу дітей. Хай люди беруть своє чоловіче "я" і йдуть захищають державу, як це робили ми. Зараз ми не можемо після поранень. Рано чи пізно це все закінчиться", - акцентував він.

Яке ставлення українців до ТЦК - враження військового

Через війну та мобілізацію українці часто з упередженістю ставляться до працівників ТЦК, хоча ті, по суті, просто виконують свою роботу, як і інші верстви населення на своїх посадах. Про хамство та жахливе відношення, які проявляють деякі представники суспільства, розповів Мирослав Перепічка - 22-річний військовослужбовець. Він вже рік працює в Івано-Франківському міському ТЦК.

За словами хлопця, йому часто радять йти на фронті і самому воювати, коли він намагається дати повістку. Це несправедливе відношення, адже він з 25 лютого до осені 2022 року боронив Україну. До ТЦК Мирослав потрапив після поранення, яке не дозволило продовжити службу на передовій. "Стараєшся пояснити, що ти тільки з фронту, а до них не доходить", - пояснив він. 

Вас також можуть зацікавити новини: