Іран постачає РФ порох для реактивних снарядів і стволів для танків Т-72 / фото Міноборони РФ

Іран постачав Росії не тільки боєприпаси, а й порох для реактивних снарядів і стволів для 122-мм гаубиць Д-30 і 125-мм для танків Т-72, повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко з посиланням на інформації у відкритих джерелах.

"Це підтверджує раніше озвучену інформацію про те, що у Росії проблеми з виробництвом боєприпасів, у тому числі через відсутність пороху, а також заміною відпрацювавших свій ресурс стволів через, знову-таки, проблеми з їхнім виробництвом",-зазначив він.

За його словами, все це робить Іран головним союзником Росії у війні проти України.

Відео дня

До цього експерт повідомив, що Іран розширив номенклатуру поставок до Росії:

"Крім: БПЛА: Mohajer-6, Shahed-131, Shahed-136; авіабомби: Ghaem-5; шоломи: NIJ II; бронежилети: Rouin-3; ПТРК: Dehlaviyeh; підтверджується поставка 152-мм пострілів для Д-20 і 122-мм для Д-30".

Іран постачає Росії зброю - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кремлівський диктатор Володимир Путін заручився підтримкою з боку президента Ісламської Республіки Іран Ебрахіма Раїсі у зв'язку з невдалим держпереворотом в РФ 24 червня. Відповідну підтримку лідер Ірану висловив в рамках переговорів з російським диктатором 26 червня.

Раніше представник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат повідомив, що рейси з Ірану до Росії стали регулярними, не виключено, що зброю доставляють морем. Відповідаючи на питання щодо запасів дронів іранського виробництва у росіян, і чи зменшилися вони, Ігнат зауважив, що "рейси з Ірану стали, на жаль, регулярними".