Обидва бойовики внесені в базу даних сайту "Миротворець" / ілюстрація  REUTERS

5 травня прес-служба офісу генпрокурора України заявила про оголошення про підозру бойовикам "ДНР" Євгену Соколову та Валерію Пелихатому, які катували українських військових.

Про це повідомили джерела видання "Гордон" у правоохоронних органах.

Відзначається, що обидва бойовики внесені в базу даних сайту "Миротворець".

Відео дня

Читайте такожУкраїна направила ноту місії ОБСЄ через обстріл лікарні на Донеччині

За наявною інформацією, Соколов, 1987 року народження, є членом "комендантської роти ДНР".

Пелихатий, 1976 року народження, представляє "окремий комендантський полк 1-го армійського корпусу Південного військового округу Збройних сил РФ (в/ч 08816)". Бойовик є водієм "військової комендатури № 7", а також працює охоронцем у будівлі управління Донецького СБУ.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, обидва підозрюваних є громадянами України.

Що відомо про двох бойовиків, яким оголосили підозри

  • Двом учасникам незаконних збройних формувань повідомлено про підозру в тортурах українських військових.
  • Їм інкримінують жорстоке поводження з військовополоненими та порушення законів і звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України).
  • Один з підозрюваних з квітня по грудень 2014 року, будучи охоронцем в одній з "в'язниць" окупаційної адміністрації РФ в Донецькій області, облаштованій в захопленій будівлі Управління СБУ, жорстоко поводився з військовослужбовцями одного з батальйонів територіальної оборони.
  • Інший підозрюваний з квітня 2014 року по лютий 2016 року, охоронець тієї ж "в'язниці", принижував військовослужбовців батальйону територіальної оборони, ображаючи, залякуючи їх і погрожуючи життю.