Експерт пояснив, в чому ЗСУ переважають ворога / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські захисники мають більш якісні боєприпаси та досягли більшої точності стрільби, порівняно з окупантами. Проте в російських загарбників залишається перевага в кількості артилерійських боєприпасів. 

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, Збройні сили України витрачають значно меншу кількість боєприпасів, ніж противник. Причина в тому, що у росіян на озброєнні боєприпаси низької якості, які потребують довгого пристрілювання. Водночас Коваленко наголосив, що артилерії у ворога все ж більше.

Переважають воїни ЗСУ і в якості стрільби. Цього вдалося досягти завдяки новому озброєнню.

Відео дня

"Оскільки якщо ми використовуємо високоточні боєприпаси, той самий Excalibur або BONUS, один постріл – це гарантовано знищена одна ціль. Жодних варіантів немає. Для того, щоб здійснити знищення цілі гаубицею буксируваною Д-20, Д-30, не кажучи про Д-1 1943 року випуску, які, зокрема, є зараз у зоні бойових дій на боці російських окупантів, їм потрібно здійснити 15-20 і більше пострілів для пристрілки. А потім іде вже більш точна стрільба", – додав Коваленко.

Експерт уточнив, що в цьому питанні росіянам допомагають розвідувальні дрони. Незважаючи на це, "вони не встигають повноцінно забезпечувати артилерійське насичення необхідною пропорційною кількістю пострілів".

Коваленко також додав, що в Росії немає можливості мобілізувати необхідну кількість особового складу.

"Їм зараз тільки на Південному напрямку потрібно ще хоча б 350 тис. особового складу. Усе абсолютно в Україні. Мобілізаційний ресурс тріщить буквально по швах у такому разі. Їм хоч якась підготовка потрібна. Поки вони створять цей мобілізаційний ресурс, уже дійсно відбудуться якісь такі події, наприклад на Півдні України, для яких цей мобілізаційний ресурс просто не потрібен буде", – сказав він.

Війна в Україні: актуальні новини

Протягом доби російські окупанти зосереджували основні сили на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої – відбулося майже два десятки бойових зіткнень. Як зауважили в зведенні Генштабу ЗСУ, українські військові продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Водночас командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України мають певний успіх на Таврійському напрямку. Там українські воїни виконали 1573 вогневих завдання – втрати окупантів становлять понад дві роти, знищено 35 одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: