Ілюстративне фото УНІАН

У п'ятницю, 25 лютого, Збройні сили України заходять до столиці.

Про це повідомив у Facebook радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

"Зараз до міста Київ заходить українська військова техніка для того, щоб стримувати оборону міста", - заявив він.

Також Денисенко попросив не знімати й не публікувати пересування військової техніки ЗСУ.

Українська армія тримає оборону навколо міста Києва, ситуація складна і напружена, повідомив на брифінгу міський голова столиці Віталій Кличко.

"Місто вступило у фазу оборони. Зараз в деяких районах столиці лунають постріли і вибухи, які ви чуєте - українські віськові знешкоджують диверсійні групи росіян. Ворог, ці диверсійні групи, вже, на жаль, проникли у Київ… Українська армія тримає оборону навколо Києва. Ситуація складна, але ми віримо в наші збройні сили, підтримуємо їх", - наголосив Кличко.

Він підкреслив, що ЗСУ сьогодні демонструють героїм і самопожертву. Мер закликав всіх, хто може обороняти місто, допомагати воїнам.

Водночас він просить киян повідомляти про підозрілі предмети та мітки ворогів.

Кличко нагадав, що російська армія атакувала Київ сьогодні після 4-ї ранку. Було завдано серію ракетних ударів по житлових кварталах. Внаслідок потрапляння уламків ракети сильно постраждав житловий будинок на вул. Кошиця, 7-а. Поранення отримали 4 мешканців будинку.

"Також через наїзд російської бронетехніки на приватне авто на Оболоні постраждав мирний мешканець – чоловік похилого віку, він перебуває зараз в реанімації у важкому стані", - повідомив мер.

Кличко звернувся до мешканців міста у зв’язку з напруженими активними бойовими діями не покидати домівок і укриттів, не наражатись на небезпеку, а при сигналах сирен ховатись в укриття.