ЗСУ не штурмуватимуть Донецьк, вважає полковник запасу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Тимчасово окупований росіянами Донецьк українські сили не штурмуватимуть.

Основний варіант звільнення міста - облога, щоб змусити ворога здатися, розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Олег Жданов.

"Я думаю, що Донецьк ніхто штурмувати не буде... Думаю, що основний варіант, швидше за все, не можу ручатися, тому що не знаю планів Генерального штабу (ЗСУ - Ред.), але, думаю, що варіант буде саме облоги міста з метою примусу до здачі супротивником", - сказав він.

Війна Росії проти України - що потрібно знати

Бойовики, яких підтримує РФ, захопили Донецьк у 2014 році. Україна намагалася звільнити свої землі політико-дипломатичним шляхом. Після того, як РФ рано вранці 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, Київ вирішив силою звільняти всі свої території.

Україна готується до контрнаступу. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що інформацією про нову операцію володіє дуже обмежене коло осіб.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що українська держава наближається до знакової битви у війні проти РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: