Експерт вважає, що окупанти не будуть довго утримувати лівий берен Херсонщини / фото t.me/infosprotyv

Звільнення тимчасово окупованої території лівобережжя Херсонської області є однією з умов подальшої деокупації Криму. Росіяни намагаються посилити там свою оборону, але не планують довго утримувати цю територію.

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Валерій Рябих. Він наголосив, що російські окупанти зосередили сили на сході України й тримають там свої основні війська.

"Водночас на Південному напрямку противник намагається наситити оборону, однак сама конфігурація цієї оборони та сили й засоби, які там використовуються, можуть свідчити про те, що росіяни самі не припускають довго утримувати цю територію", – вважає він.

Відео дня

За словами Рябиха, така поведінка росіян зумовлена і фізико-географічними особливостями місцевості, і здатністю до утримання цієї території. Цей напрямок є одним із найбільш вразливих для російських окупантів.

"Ця локалізована територія, яка розташована між лінією зіткнення на території Херсонської та Запорізької областей, берегом Азовського моря, — це простір, що прострілюється, і не дає змоги супротивнику мати глибокий тил і, відповідно, повноцінно організовувати постачання військ. Тому на цьому напрямку просування українських військ, найімовірніше, зустріне невеликий опір", – говорить експерт.

При цьому, як зазначив Рябих, під час виходу українських військових на узбережжя Азовського і Чорного морів виникне ситуація блокування Кримського півострова із суші.

Війна в Україні: актуальні новини

Російські окупаційні війська зазнають величезних втрат на полі бою в Україні. За добу українські воїни знищили на Таврійському напрямку 28 одиниць озброєння та військової техніки противника. Також ліквідовано майже дві роти окупантів. 

В розвідці США вважають, що в 2023 році Росія, швидше за все, не буде здатною провести масштабні наступальні дії. Зазначається, що окупаційні війська відчувають нестачу живої сили та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: