Ілюстрація / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Директором з питань оборони та космічної безпеки компанії "Boeing" Стенлі Прусінскі, де домовлявся про співпрацю компанії з українськими оборонними підприємствами.

Про це йдеться у повідомленні на сайті РНБО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання співпраці між українськими підприємствами оборонно-промислового комплексу та космічної галузі з компанією "Boeing", а також перспективи співробітництва у військово-технічній сфері, зокрема, проекти оновлення винищувальної та штурмової авіації Збройних сил України.

Відео дня

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, компанія "Boeing" є провідним підприємством в аерокосмічній галузі, "а її військові літаки та гелікоптери значно перевершують російські аналоги".

Читайте такожBoeing завершив випробування оновленого після катастрофи в Ефіопії літака

"Ми зацікавлені в ефективній військово-технічній співпраці з компанією "Boeing", що значно зміцнить потенціал Повітряних сил ЗСУ", - наголосив секретар РНБО.

Окрім того, сторони розглянули питання співробітництва в галузі авіа- та ракетобудування.

Своєю чергою, директор з питань оборони та космічної безпеки компанії «Boeing» Стенлі Прусінскі висловив впевненість у перспективності  довготривалого співробітництва.

"Я завжди вважав Україну інтелектуальним та технічним двигуном у Східній Європі", - сказав він, додавши, що саме тому надзвичайно логічним буде налагодити довготривале співробітництво з Україною.

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявляє, що Росія витрачає мільярдні ресурси на підготовку до повномасштабної континентальної війни в Європі