Bell хоче запропонувати свій гелікоптер американським військовим / wikipedia.org

Американська компанія Bell Helicopter має намір взяти участь у тендері армії США на розробку і постачання легких швидкісних розвідувальних гелікоптерів.

Читайте такожЗ 2020 року армія США почне масову закупівлю новітніх ракет "повітря-земля" JAGM

Про це повідомляє N+1, посилаючись на AINonline. Для участі в тендері FARA компанія має намір запропонувати військовим машину, створену на базі середнього багатоцільового гелікоптера Bell 525 Relentless. Розробники стверджують, що апарат зазнає мінімальни доопрацювань.

Відео дня

За підсумками тендеру, переможець має створити гелікоптер, здатний виконувати польоти на швидкості не менше 205 вузлів (380 кілометрів на годину). Нові машини мають заповнити нішу, що звільнилася після списання легких розвідувальних гелікоптерів OH-58D Kiowa Warrior.

В Bell Helicopter зазначають, що їх машина під час льотних випробувань вже показувала здатність виконувати польоти на швидкості понад 200 вузлів. При цьому, оскільки у гелікоптері не використовуються принципово нові технології, його розробка і виробництво будуть відносно низькими, а надійність — відповідати рівню звичайних сучасних вертольотів.

Bell 525 здійснив перший політ у 2015 році. Вантажопідйомність апарата становить 3,7 тонни. За проектом, максимальна швидкість Bell 525 становить 165 вузлів, а крейсерська — 155 вузлів.

Раніше повідомлялося, що прототип нового конвертоплана V-280 американської компанії Bell в ході чергового етапу випробувань зміг досягти швидкості в 300 вузлів – понад 345 миль в годину (555 км/год).