Британці розкрили інформацію про нову ракету з турбогвинтовим двигуном / popmech.ru

Британська компанія MBDA вперше опублікувала подробиці про нові ракети класу «повітря-земля» SPEAR-EW та SPEAR-Glide.

Читайте такожВійськовий експерт анонсував випробування ракетного комплексу "Грім-2" в Україні

Як повідомляє «Популярна механіка», ракети сімейства SPEAR призначені для знищення радіолокаційних засобів противника і припускають розміщення у внутрішні відсіки малопомітного літака.

Відео дня

У Королівських ВПС ракетами планують озброїти малопомітні багатофункціональні винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35B з укороченим зльотом і вертикальною посадкою, а також багатоцільовий винищувач четвертого покоління Eurofighter Typhoon.

Ракети SPEAR розроблені на замовлення Міністерства оборони Великобританії і будуть представлені у двох модифікаціях: SPEAR-EW та SPEAR-Glide.

Вони отримають двигуни турбовентиляторів Pratt & Whitney TJ-130, завдяки яким дальність їх польоту перевищить 140 кілометрів. Маса ракети становить 100 кілограмів, довжина досягає 1,8 метри, діаметр — 18 сантиметрів, на корпусі є два відкидних крила і три хвостових стабілізатори.

Нагадаємо, в жовтні минулого року винищувач F-35 вперше здійснив зліт і посадку на новий британський авіаносець HMS Queen Elizabeth, введений в експлуатацію в грудні 2017 року.