В Україні стартував перший конкурс проектів оборонних технологій, який проходить у Національному технічному університеті України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.

Відео дня

Ця платформа об‘єднала науковців, розробників та винахідників із підприємствами оборонно-промислового комплексу, потенційними інвесторами та українським військом, повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Загалом на конкурс надіслали 132 проекти, які були розроблені науковцями по всій країні. У фіналі залишилось 43 розробки, які охоплюють всі сфери оборони України, починаючи від лазерного медичного обладнання та систем захищеного зв‘язку, до проекту створення угрупування космічних мікросупутників та використання нанокомпозитних матеріалів.

Читайте такожВ Україні презентували нову бронемашину для ЗСУ (фото, відео)

“Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб передові наукові досягнення та технології якнайшвидше надійшли у реальне виробництво та посилили обороноздатність нашої держави. І останні розробки підприємств “Укроборонпрому” є реальним доказом продуктивного симбіозу української науки та оборонної промисловості. Зараз у цій залі знаходиться представники оборонних підприємств та спецекспортерів Концерну, які вже проявили практичний інтерес до втілення представлених розробок у реальне виробництво. В першу чергу, зважаючи на першочергові завдання, які виконує Концерн, мова йде про технологію зниження собівартості виготовлення артилерійських снарядів та підвищення продуктивності виробництва”, – заявив під час заходу Генеральний директор “Укроборонпрому” Павло Букін.

Також у фіналі конкурсу представлені розробки у сфері впровадження нанокомпозитів у військовій техніці з метою підвищення міцності традиційних матеріалів, система виявлення БПЛА потужним лазерним випромінюванням, технологія виробництва високоефективних порохів лакового типу для стрілецької зброї, створення лазерних апаратів тактичної медицини та інші проекти.