Зеленський закликав саперів берегти себе / фото: прес-служба МВС

У Маріуполі за участі президента Володимира Зеленського відкрили Центр Держслужби з надзвичайних ситуацій для комплексних завдань на морі та суходолі з піротехнічних робіт та підводного розмінування.

Церемонію відкриття центру транслювала прес-служба МВС України у Facebook.

Читайте такожВ ОБСЄ заявили, що гуманітарна ситуація на Донбасі не поліпшується

Відео дня

«Я хочу вас привітати з відкриттям цього діючого, потужного, абсолютно нового центру… Зараз у нас війна, і всі ми бажаємо, щоб ця війна закінчилася», - зазначив Зеленський.

Він привітав рятувальників та заявив, що перед ними стоїть велика відповідальність — очистити від ворожих мін кожен метр звільненої української землі.

«Після закінчення війни, коли ми обов’язково повернемо наші території у склад нашої України - вони наші, у нас Україна єдина - на вас буде покладена дуже серйозна відповідальність, тому що наша війна з приводу розмінування буде продовжуватись», - додав він.

Він закликав саперів берегти себе.

«Тисячі (замінованих – УНІАН) гектарів, які чекають на вас – це великий тягар і велика відповідальність. Бажаю вам успіху, бережіть себе», - наголосив Зеленський.

Президент зауважив, що «завжди кажуть: бажаємо чистого неба, але я вам бажаю не тільки чистого синього неба, я вам бажаю безпечної нашої землі».

За інформацією Департаменту комунікації МВС, наразі бойове чергування у центрі несуть 47 рятувальників-піротехніків. Центр забезпечений всім необхідним сучасним обладнанням.