"Оберіг-С" / фото Укроборонпром

В Україні розпочали серійне виготовлення спеціальної системи "Оберіг-С", яка призначена для захисту бійців від радіокерованих вибухових пристроїв – мін, фугасів тощо.

"Оберіг" може заглушити будь-яку передачу команди на підрив через радіостанції та мобільні телефони у діапазоні від 20 до 4000 МГц, йдеться у повідомленні прес-служби "Укроборонпрому".

Читайте такожУ Міноборони показали, як перевіряють бронежилети (відео)

Відео дня

Фактично у зоні роботи "Оберегу" не працює жодний приймач, який приводить в дію детонатор вибухівки. Це забезпечує гарантований захист бійців, важливих об'єктів та мирного населення.

Особливістю "Оберега-С" є те, що він може встановлюватися на бронетехніку та автотранспорт, забезпечуючи захист всієї колони техніки під час руху. Це дозволяє уникнути втрат на марші чи стоянці від закладених фугасів. Також він може встановлюватись на стаціонарні об'єкти, такі як блокпости, шпиталі, склади боєприпасів чи центри управління та зв'язку. 

Окрім того, розроблено легшу версію цієї системи – "Оберіг-Н", який може переноситись одним бійцем. Ця версія призначена для захисту саперів при розмінуванні, локального придушення зв'язку, а також забезпечення захисту бійців під час спеціальних операцій.

"Оберіг-Н" / фото Укроборонпром

Раніше в Україні пройшли випробування нової станції радіоелектронної боротьби Р-330КВ1М.