Ілюстрація / REUTERS

У першій половині 2019 року Німеччина різко наростила експорт озброєнь.

Так, протягом січня-червня цього року федеральний уряд ФРН схвалив контракти на експорт озброєнь на загальну суму у 5,3 мільярда євро. Про це пише DW.

Це більше, ніж було продано озброєнь за весь 2018 рік - торік німецький уряд схвалив контракти на експорт озброєнь на суму 4,8 мільярда євро. А порівняно з першим півріччям минулого року зафіксоване зростання у 107 відсотків, інформує агенція dpa з посиланням на інформацію, надану міністерством економіки ФРН.

Відео дня

Читайте такожІндія збирається купити у Росії 18 нових Су-30

До трійки країн, які купили найбільше озброєнь німецького виробництва, належить Угорщина (1,76 мільярда євро), Єгипет (0,8 мільярда євро) та Південна Корея (0,3 мільярда євро). Крім того, на шостому місці у цьому списку опинилися Об'єднані Арабські Емірати (0,2 мільярда євро), які, як і Єгипет, беруть участь у бойових діях у Ємені проти повстанців-хуситів у складі арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Загалом частка експорту німецьких озброєнь до країн, які не належать до Євросоюзу або НАТО, складає у першому півріччі цього року 40 відсотків. Це помітно менше, ніж за попередні роки (понад 50 відсотків), і пояснюється значними закупівлями озброєнь Угорщиною.