Ілюстрація / REUTERS

Збройні сили Індії 25-26 липня мають намір провести перший в історії країни навчання з відпрацювання бойових дій в космосі.

Як пише N+1 з посиланням на The Times of India, метою навчання стане оцінка "неминучих загроз" і вироблення попередньої версії космічної військової доктрини.

В навчаннях, що отримали назву IndSpaceEx, братимуть участь ВПС, ВМС і сухопутні війська Індії.

Відео дня

Читайте такожВипробування Індією протисупутникової зброї створює загрозу для МКС - голова NASA

Як пише The Times of India, влада Індії почали планувати проведення космічного навчання невдовзі після випробування протисупутникової зброї.

Відзначається, що навчання також мають стати відповіддю на активний розвиток космічного супутникового угруповання Китаєм, з яким Індія веде територіальні суперечки.

Військові деяких країн світу сьогодні розглядають космос як ще один майданчик для розміщення розвідувальних систем, озброєння і, можливо, ведення бойових дій. В рамках програм по виробленню космічної військової доктрини і розробці систем захисту від військових загроз з космосу Індія вже провела успішні випробування протисупутникової зброї.

Випробування індійської протисупутникової зброї відбулися в березні поточного року в рамках "Місії Шакті". Під час випробувань індійська протисупутникова ракета збила індійський супутник Microsat-R. У результаті на орбіті утворилася хмара з більш ніж 100 уламків завбільшки понад 10 сантиметрів.