Українські танкісти можуть отримати нові бойові костюми / Ілюстрація REUTERS

Військовослужбовці однієї з танкових бригад ЗСУ наразі тестують бойовий костюм для членів екіпажу бойових машин.

Читайте такожВ Україні почали серійну модернізацію танків Т-64 (фото, відео)

Як повідомляє АрміяInform, фахівці ГУ розвитку і матеріального супроводження ЗС України розповіли журналістам про новинки спецодягу для танкістів і вогнеборців.

Відео дня

Головне завдання, що стояло перед розробниками костюма, — надійно захистити танкістів від вогню. Костюм виготовлений з арамідних тканин (тобто – самогасних). Матеріал не плавиться, має низьку теплопровідність і стабільну антистатику. Під впливом високих температур костюми стають щільнішими, утворюючи міцну поверхню, що забезпечує термічну ізоляцію шкіри.

Передбачається, що подібні костюми дозволять танкістам врятуватись від вогню, якщо в бойовий машині почнеться пожежа. Наступного місяця тестування спецодягу завершиться, і усі зауваження військових на його адресу будуть враховані.

Костюм танкісти одягатимуть під час виконання бойових завдань. Усю партію планують пошити у зеленому кольорі. Попередня вартість костюма — близько 6 тис. грн.

Після випробувань та усунення недоліків, проведення сертифікації, костюм закуплять для потреб Збройних Сил України.

Крім захисного костюма для танкістів, військово-дослідні випробування пройшли вироби для пожежних підрозділів: шоломи, маски та рукавиці.

Раніше українські катери "Кентавр" пройшли тестові випробування.