Американські військові мають намір отримати прототип інноваційної гармати у 2023 році / американська САУ / фото: M109 (САУ) / ©US Army

Сухопутні сили США проведуть випробування унікальної наддалекобійної гармати з дальністю стрільби в 1150 миль (1850 кілометрів).

Про це повідомляє DefenseNews, передає Naked Science.

Читайте такожУкраїна купила в Чехії 16 САУ "Гвоздика"

Відео дня

Такий комплекс поряд з гіперзвуковою зброєю дозволить атакувати віддалені цілі стратегічного значення, що знаходяться далеко за межами досяжності існуючих артилерійських комплексів.

Технологія, покладена в основу гармати, описується як «передова»: настільки просунута, що служба не впевнена, чи комплекс буде доступним за ціною.

Згідно з представленими даними, армія США має провести випробування ключового технологічного компонента на військово-морській базі Дальгрен у Вірджинії «дуже скоро».

Відзначимо, що зараз САУ Сухопутних сил США, 155-міліметрова M109A6 Paladin, здатна вражати цілі на дальності всього 40 кілометрів.

На думку фахівців, нова гармата буде вести вогонь активно-реактивними снарядами.

Як повідомляв УНІАН, американські самохідні гаубиці M109A7 «Паладін» будуть модернізовані за програмою Extended Range Canon Artillery (ERCA), спрямованою на збільшення дальності ведення вогню і підвищення скорострільності.