Гвинтівка RM277 / фото: The Drive

Військові США можуть озброїтися перспективною гвинтівкою RM277, що використовує потужні 6,8-міліметрові набої.

Про це повідомляє The Drive, передає Naked Science.

Американська корпорація General Dynamics повідомила про свою участь в конкурсі Next Generation Squad Weapons (NGSW), підтвердивши чутки про те, що її гвинтівка буде використовувати концепцію булл-пап.

Відео дня

Читайте такожСША випробують унікальну наддалекобійну гармату

Мова йде про схему компонування механізмів гвинтівок і автоматів, при якому спусковий гачок винесений вперед і знаходиться перед магазином і ударним механізмом. Завдяки такому підходу можна істотно скоротити загальну довжину зброї без зміни довжини ствола і втрат у точності і влучності стрільби, а також ефективної дальності.

General Dynamics показала різні варіанти зброї: один з них покликаний змінити M4, а інший - ручний кулемет M249 SAW. Обидві версії використовують 6,8-міліметрові набої з полімерним корпусом.

На сьогодні технічні аспекти комплексу не розкриті. Зверху на RM277 інтегрована довга кріпильна планка Picatinny Rail, доповнена бічними слотами M-Lok. Збоку є складний механічний приціл зі зміщеним в бік ціликом та мушкою.

Новий комплекс повинен ефективно пробивати новітні російські і китайські бронежилети.

Нагадаємо, M4 - автоматичний карабін, створений в США на основі гвинтівки М16А2 і спочатку призначений для озброєння екіпажів бойових машин і розрахунків озброєння.