ВМС США відправлять два корабля на боротьбу з коронавірусом / Wikimedia.org

Військово-морські сили США відправлять шпитальне судно в Нью-Йорк для допомоги місцевим медикам в боротьбі з пандемією коронавірусу. Корабель повинен стати в пригоді, якщо ресурсів місцевих клінік буде гостро не вистачати.

Як повідомляє Business Insider, губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо і ВМС США оголосили про відправку судна з назвою USNS Comfort за згодою президента Дональда Трампа. Губертатор також задіяв сили національної гвардії в штаті 10 березня, коли кількість випадків зараження перевалила за 2300.

Читайте такожВлада Нью-Йорка закриває школи, бари і ресторани

Відео дня

"Це буде надзвичайний крок. Це буквально лікарня на воді, яка додасть нам можливостей", - сказав Куомо.

Міністр оборони США Марк Еспер раніше підтвердив, що наказав ВМС "просунутися вперед" з відправкою двох шпитальних суден, а саме USNS Comfort і USNS Mercy. Перший з них проходив технічне обслуговування на Східному узбережжі США в Норфолку, штат Вірджинія. USNS Mercy ж перебуває зараз в порту Сан-Дієго, штат Каліфорнія.

У ВМС застерігають, що мине кілька тижнів, перш ніж USNS Comfort буде готовим брати участь у боротьбі з коронавірусом. А USNS Mercy буде готовий до роботи ще до кінця цього місяця. Кораблі забезпечені 71 цивільним і 1200 моряками. Обидва судна мають по 12 повністю обладнаних операційних, по 1000 лікарняних ліжок, медичні лабораторії, а також аптеки. На борту кораблів також є майданчики для гелікоптерів, які дозволяють транспортувати пацієнтів.

Business Insider повідомляє, що військові медичні кораблі будуть в основному займатися випадками травп. Їхня роль буде полягати в тому, щоб трохи розвантажити звичайні клініки, які очікують зростання кількості пацієнтів з коронавірусом.

Читайте такожNewsweek: У США склали таємні військові плани на випадок, якщо коронавірус знищить Трампа й весь уряд

"Наші можливості сфокусовані на травмах. Чи це польові шпиталі, чи шпитальні кораблі, вони не мають необхідного розділеного простору, який потрібен для боротьби з інфекційними хворобами", - пояснив міністр оборони Епсер.

"Один зі способів застосування польових шпиталів чи таких кораблів - це зняти трохи тиску з цивільних лікарень, коли йдеться про травматичні випадки, щоб вони могли більше займатися інфекціями", - додав він.