Airbus Н125 - Україна чекає на поставку ще 10 сучасних гелікоптерів для моніторингу кордону / dpsu.gov.ua

У цьому році прикордонники очікують ще на 10 гелікоптерів французького виробництва Airbus Н125 для моніторингу держкордону, зокрема й морської зони.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПСУ.

Вказані гелікоптери у відомстві вважають у 4-5 разів більш економічними у порівнянні з Мі-8.

Відео дня

Читайте такожВ мережі показали автомат, який можна взяти з собою на Марс (фото)

«Протягом року у Держприкордонслужбі нові гвинтокрили підтвердили свою ефективність та економічність. Вони налітали майже 460 годин. У 2020-му їх переважно застосовували для навчання льотного та технічного складу. При цьому, навчання нерідко поєднувалося з повітряним моніторингом тієї чи іншої ділянки державного кордону України», – пишуть у прес-службі.

За цей час прикордонна служба підготовила вже 6 фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також 64 механіки, які здатні забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації.

У 2020 році для Н125 облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Гелікоптери від французів

  • У рамках виконання міжурядової угоди з Францією та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.