Пілот F-16 Ден Гемптон розповів, яку зброю можна використовувати з цими літаками / колаж УНІАН, фото US Air Force, скріншот

Наразі достеменно невідомо, яку саме зброю отримає Україна разом із винищувачами F-16. Проте якщо будуть надані правильні засоби, цілком можлива деокупація різних регіонів, зокрема Криму. 

Про це в інтервʼю "24 каналу" сказав найсмертоносніший пілот F-16 ВПС США Ден Гемптон. Він зазначив, що є засоби ураження, які можна використовувати з великої відстані, але є і зброя, яка не менш ефективна зблизька.

Літак F-16 цілком здатен вразити чимало цілей, проте насамперед необхідно встановити контроль над небом у зоні бойових дій. 

Відео дня

За словами пілота, для ураження цілей на землі, є крилаті авіаційні бомби, ракети класу "повітря – земля", також є багато планерної зброї. Крім того, є зброя, яка має двигуни та різні типи наведення, її можна використовувати залежно від навколишнього середовища та цілі.

"Знову ж таки, ми дивимося на ціль, на те, що ви хочете знищити, та обираємо найкращу зброю для цього часу доби, для цієї цілі, для загроз у цій місцевості, з огляду на те, скільки часу ми маємо на її використання. Є з чого вибрати, тому я не сумніваюся, що ми оберемо те, що вам потрібно", – додав він.

F-16 для України: останні новини

Експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський заявив, що винищувачі F-16 будуть більш ефективними у захисті неба, ніж зенітні ракетні комплекси Patriot. За його словами, F-16 здатні закрити повітряний простір у радіусі до 400 кілометрів.

Своєю чергою, експерт з авіації Костянтин Криволап каже, що ці літаки  зможуть перехоплювати крилаті ракети і дрони-камікадзе. Проте найголовнішою місією F-16 в Україні буде стримування потоку КАБів, які випускають по українських містах окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: