Українські пілоти вже завершують навчання на сучасних винищувачів / фото Getty Images

Генерал-лейтенант запасу Повітряних Сил США Девід Дептула заявив, що Україна мала отримати F-16 ще два роки тому, але наразі про це говорити немає сенсу. За його словами, чим більша кількість цих літаків буде в ЗСУ, тим сильнішою буде українська армія у майбутньому. 

"Україні потрібно готуватися до використання цих літаків у тій кількості, яку вона отримує зараз. F-16 збільшать потенціал Повітряних Сил ЗСУ. Однак кількість має значення. Чим більше F-16 і чим більш досконалі версії F-16 Україна зможе отримати, тим сильнішими будуть ЗСУ в майбутньому. Країни-партнери повинні збільшити кількість винищувачів F-16, що надаються Україні; повинні надати вдосконалені блоки F-16, а також сучасне озброєння для F-16. Це стане продовженням посилення спроможностей Повітряних Сил", - наголосив Дептула в інтерв'ю АрміяInform

Також він зауважив, що Україні потрібно виготовляти якомога більше безпілотників, аби ефективно використовувати їх на фронті. 

Відео дня

"Для того, щоб удосконалити використання дронів у цій війні, Збройним Силам України потрібно виробляти якомога більше БпЛА з далеким радіусом дії та значним бойовим навантаженням. Це дасть змогу бити по ключових цілях у РФ і знизить здатність росіян розгортати свої сили в Україні. У росіян не може бути недоторканних цілей", - запевнив генерал-лейтенант.

F-16 для України - останні новини

Раніше військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив, що Україні для захисту Харківщини та Сумщини необхідні F-16. За його словами, не лише системи Patriot зможуть зупинити російський терор населення.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш розповів, чим будуть займатися українські пілоти F-16, які закінчили навчання в США. Він наголосив, що після навчань у США, вони будуть продовжувати готуватися вже в країнах Європи. 

Вас також можуть зацікавити новини: