Євлаш розповів про навчання українських пілотів / колаж УНІАН, фото Getty Images, t.me/kpszsu

Після завершення навчального процесу в Сполучених Штатах Америки для керування винищувачами F-16, українські пілоти продовжать готуватися в Європі.

"Звичайно, що навчальний процес не завершується. Зараз пілоти повертаються в Європу і будуть готуватися й далі для того, аби вже в подальшому прибути в Україну і продовжити виконання своїх завдань. Насправді, цей процес постійний, невпинний і готуються не тільки пілоти, а й інженери, які будуть виконувати відповідно свої завдання, будуть ділитися своїм досвідом вже з колегами в Україні для того, аби ефективно відбивати повітряний напад противника", - повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі інформаційного марафону.

Також у нього запитали про те, який ефект можна очікувати від перших винищувачів F-16 після прибуття до України.

Відео дня

"Навіть два літаки зможуть виконувати вже певні завдання у повітряному просторі і безумовно, що це буде певне підсилення, оскільки ми дуже сильно потребуємо літаків, оновлення нашого авіаційного парку. Зараз у нас, на жаль, радянські літаки, застарілі", - додав речник.

Він зазначив, що винищувачі F-16 зможуть підсилити повітряний простір України в плані патрулювання, зможуть виконувати інші завдання стосовно нанесення ударів по передньому краю на лінії фронту.

Навчання на F-16

Як повідомляв УНІАН, перша група українських пілотів вже завершила навчання на літаках F-16 на військовій базі в Аризоні, що в США. Речниця Національної гвардії Аризони Ерін Ханніган вважає, що завершення навчання стане вирішальним кроком на шляху до того, щоб сучасні винищувачі американського виробництва з'явилися в небі над Україною.

Повітряні сили нещодавно повідомили, що перші спеціалісти з обслуговування американських винищувачів F-16 почали повертатися в Україну з навчань за кордоном.

Вас також можуть зацікавити новини: