Група SNMG2 прибула до Чорного моря 9 липня, а друга – 7 липня з паузою на об'єднання з союзницькими суднами / mc.nato.int

Дві групи військових кораблів НАТО ввійшли 14 липня у води Чорного моря, де відбудуться морські навчання, організовані болгарськими та українськими військово-морськими силами.

Про це йдеться на сайті об’єднаного командування ВМС НАТО.

Читайте такожФранція поставить в Україну 20 патрульних катерів

Відео дня

Група SNMG2 прибула до Чорного моря 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з іспанським флагманом «Alvaro de Baz an».

Судна SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), SPS Tambre, TCG Amasra та ITS Gaeta на чолі з грецьким флотом Dimitrios Katsouras увійшли у Чорне море 7 липня, до них приєднався ROS Lupu Dinescu, з яким вони прибули в Бургас.

«Етап інтеграції сил в Егейському морі був потрібний для того, щоб Група об’єдналась і стала повністю здатною до виконання місії задля укріплення готовності НАТО до нашого першого розгортання на Чорному морі», – йдеться у повідомленні.

mc.nato.int

З трьома союзними державами Болгарією, Румунією та Туреччиною і двома регіональними партнерами Україною та Грузією контактує Постійна військово-морська група.

Крім патрулювання морської безпеки у міжнародних водах, навчання допоможуть покращити взаємодію між союзниками та регіональними партнерами, упевнені в альянсі.

Як повідомляв УНІАН, у Чорному морі пройдуть військово-морські маневри, організовані Болгарією. Участь візьмуть також американський есмінець та три болгарські кораблі. Також планується відвідування кораблів НАТО Одеси.