"Ланцет" окупанти використовують у війні проти України / фото wikipedia.org

Російські окупанти на Донбасі "полюють" на українську техніку та намагаються її нищити ударними дронами - "Ланцетами". Ці безпілотники дошкуляють нашим армійцям ще з осені 2022 року.

Тепер їх навчились збивати, і просто на очах кореспондентки ТСН бійці знищили один з "Ланцетів". Щоправда, знімальна група могла опинитись під вогнем ворожої зброї, однак українські артилеристи врятували екіпаж з журналістами.

Авто з військовими та журналістами застрягло у багні посеред поля на Донбасі. Саме тоді росіяни могли б поцілити в нього, але на поміч приїхала гаубиця й витягла машину. 

Один з артилеристів розповів, як сам нещодавно опинився під пострілом російського "Ланцета":

"Я саме був всередині, перекидав снаряд й чув ніби машину. А потім чую удар, підіймаю голову - бачу спалах... Потім виявилося, що то "Ланцет".

Самохідна гаубиця військових тоді вціліла, але тепер вони ще обережніші. А більшість російських "Ланцетів", додає кореспондентка, збивають наші сили ППО.

БпЛА "Ланцет" - що відомо про російський дрон

"Ланцет" — російський баражуючий боєприпас, він має кілька типів наведення. Швидкість руху становить до 300 км/год, радіус польоту — до 40 км. Максимальна маса — 12 кг.

Уперше цей безпілотник був представлений у Москві на виставці в 2019 році. Дрон використовувався окупантами й під час війни в Сирії, зокрема в провінції Ідліб. 

"Ланцет" часто російські окупанти використовують у парі з російським розвідувальним БПЛА "Орлан". Останній визначає ціль, а "Ланцет" - вражає.

Вас також можуть зацікавити новини: