Якість відновлення 2К22 ЗРГК "Тунгуска" якнайкраще показує рівень деградації ВПК РФ / фото Міноборони РФ

Днями з'явилося відео, на якому була відображена батарея російських 2К22 ЗРГК "Тунгуска", з яких жодна не була боєздатною.

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, примітним моментом в цьому відео було те, що до відправки цих ЗРГК в зону бойових дій, вони проходили капітальний ремонт.

"З відео можна було зробити висновок, що до переліку проблем ЗРГК входили двигун, підвіска, трансмісія, блок командира, електроніка. І, в цілому, це нормально", - написав він.

Відео дня

Коваленко стверджує, що станом на сьогодні Росія не має можливості повноцінно забезпечувати свою армію необхідною кількістю не те, що новою, а навіть відновленою після зберігання технікою. Причина - деградація всіх технічних і технологічних процесів.

"Росія не має можливості повноцінно забезпечувати свою армію необхідною кількістю техніки. Що таке необхідна кількість? Це не тільки повна компенсація втрат, але і створення резерву за межами лінії боєзабезпечення. Це повна штатна комплектація кожного підрозділу, який бере участь у бойових діях і відсутність дефіциту того чи іншого типу техніки", - зазначив експерт.

За його словами, засоби ППО - одні з найбільш трудомістких і проблемних по відновленню після довготривалого зберігання серед всіх типів техніки.

"Одна справа повернути до життя буксирувану гаубицю, інша - ЗРК або РЕБ. Це зовсім іншого порядку трудовитрати і рівень професіоналізму персоналу. І саме якість відновлення 2К22 ЗРГК "Тунгуска" якнайкраще показує рівень деградації вище згаданих технічної і технологічної компонент. Російський ВПК все більше обмежується відновленням примітивної техніки, а зі складною - все більше проблем", - додав він.

Окупанти поскаржилися на несправну батарею ЗРГК Тунгуска - деталі

Російські окупанти поскаржилися на отримання цілої батареї неробочих зенітно-ракетних гарматних комплексів "Тунгуска", звинувативши у всьому Міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

"Ось вся наша батарея, ось 6 "Тунгусок", з яких за фактом, в даний момент, не здатна жодна", - скаржився окупант. 

Пізніше автори поста уточнили, що з шести машин після капітального ремонту боєздатних було всього 3 одиниці. А після прогону маршем в 30 км несправності з'явилися у всіх трьох машинах. 

Вас також можуть зацікавити новини: