У повітрі БПЛА може перебувати до 1,5 годин / фото Facebook-сторінка ПК Схід

Новий безпілотний комплекс Sirko запустили в серійне виробництво.

Як повідомив голова наглядової ради компанії Skyassist Ігор Криничко, для виробництва безпілотника вдалося налагодити зв’язки з іноземними постачальниками потрібних комплектуючих. Виробник співпрацює з Китаєм, Ізраїлем, Канадою, Тайванем та іншими країнами.

"Нарешті можемо сказати, що серійне виробництво ми вже запустили. І зараз воно триває", – розповів Криничко.

Відео дня

Комісія Міністерства оборони України вже дозволила використання БПЛА цього типу у Силах оборони.

"Зараз триває кодифікація. На мій погляд, у держави в цих умовах не все гладко, але я бачу, що вона працює в цьому напрямку дуже ретельно", – зауважив Криничко.

Розробники вже отримали відгуки про безпілотний комплекс від підрозділів на Куп’янському напрямку, з Миколаївської та Херсонської областей. Криничко також анонсував демонстрацію оновленого БПЛА під назвою Sirko 2 через декілька тижнів.

Україна презентувала власний тактичний дрон "Сірко"

Як відомо, дрони є одним з найбільш провідних видів зброї на фронті.

Нещодавно у Харкові презентували тактичний БПЛА-розвідник українського виробництва "Sirko", заряду акумулятора якого вистачає для подолання до 130-140 кілометрів на висоті близько тисячі метрів. Завдяки чотирьом 4К-камерам безпілотник в онлайн-режимі транслює відеозапис оператору. 

Крім того, "Sirko" зроблений із повністю "радіопрозорого" полімерного матеріалу, який в режимі радіомовчання недоступний для ворожих засобів електронної боротьби або сприймається як птах. Коштує такий безпілотник до 9 тисяч доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: