У США відбувся запуск ракети-носія “Антарес” / фото facebook.com/ukr.embassy.usa

У США відбувся черговий запуск ракети-носія “Антарес”, головна конструкція якої розроблена українським конструкторським бюро "Південне" та виготовлена на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова".

Про це повідомляє Посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні доказом цьому став черговий запуск ракети-носія “Антарес” - проект, над яким вже декілька років спільно працюють американські та українські космічні підприємства. Посол України у США Володимир Єльченко був запрошений відвідати запуск “Антареса” на космодромі «Уоллопс Айленд» (шт. Вірджинія, США)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього року підготовка ракети до запуску, яка завжди відбувається в США, супроводжувалася додатковими викликами через пандемію COVID-19 і обмеження міжнародних поїздок. У квітні посольство активно допомагало американській компанії “Нортроп Грумман” організувати окремий спеціальний рейс, щоб доставити з України до США команду фахівців з українських космічних підприємств, без участі яких запустити «Антарес» за графіком було б не можливо.

Як зазначили у посольстві, головна конструкція першого ступеню, яка виводить ракету на орбіту, розроблена конструкторським бюро "Південне" та виготовляється на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з низкою українських компаній.

«І от сьогодні ми побачили практичний результат спільної українсько-американської роботи – за допомогою ракети-носія “Антарес” модуль “Сігнус” вчергове доправив важливий вантаж до Міжнародної космічної станції (МКС)», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, корпорація “Нортроп Грумман” (Northrop Grumman) вже кілька років співпрацює з українськими космічними підприємствами. Корпорація замовляє їм по дві ракети на рік.