Двигун готовий до льотних випробувань у складі ступені ракети-носія / Скріншот

На стенді №1 держпідприємства «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод» імені А. М. Макарова» (Південмаш) успішно завершено другий етап прикінцевих доводочних випробувань однокамерного рідинного ракетного двигуна РД861К, розробленого державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» та виготовленого ДП «ВО ПМЗ», повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

Читайте такожТуреччина успішно випробувала першу протикорабельну ракету

«Випробування (три серії по п’ять включень сумарною тривалістю 1601,6 секунд) завершили повний цикл наземного відпрацювання двигуна та остаточно підтвердили працездатність обраної конструкції, систем та вузлів двигуна в діапазоні заданих умов експлуатації, відповідність основних характеристик РД861К заданим Технічним завданням», - сказано в повідомленні.

Як відзначили в ДКАУ, випробування завершили наземне відпрацювання двигуна РД861К і остаточно підтвердили його готовність до льотних випробувань у складі ступеня ракети-носія.

Довідка УНІАН. Державне підприємство «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова» (Дніпро) створено в 1944 році. "Південмаш" - єдиний виробник ракет-носіїв та супутників в Україні. За підсумками 2012 року "Південмаш" увійшов до п'ятірки світових лідерів по запуску ракет-носіїв.

Держпідприємство «Конструкторське бюро «Південне» займається розробкою ракетних комплексів і ракетно-космічних систем, виробництвом повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього обладнання. КБ "Південне" входить в ТОП-100 найбільших держпідприємств України.

РД861К – двигун верхнього ступеня ракети-носія з турбонасосною системою подачі компонентів палива, без допалювання генераторного газу і вдувом його в закритичну частину сопла. РД861К входить до складу третього ступеня РН «Циклон-4» і призначений для створення тяги і маневрування. Досягнуті характеристики дають можливість використання РД861К на другому ступені перспективнох РН «Циклон-4М», розробка якої зараз триває.