ГПС

Про це повідомив віце-глава польського уряду та міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк в ефірі Польського радіо.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, польський політик назвав передчасним озвучувати дані про те, наскільки може бути збільшена чисельність військових у гарнізонах на східних кордонах Польщі.

"Ми представимо його у листопаді. Ми не хочемо, аби це був лише план міністерства оборони, працює над ним кілька міністерств, співпрацюємо з Радою національної безпеки. Ми хочемо зламати таке вузьке мислення, що за оборону держави відповідає лише військо чи спецслужби", - сказав міністр.

Відео дня

Він також зауважив, що не говорив агентству Assosiated Press, що на схід країни буде відправлено додатково "тисячі військових", а журналіст агентства сама зробила такий висновок.

Читайте такожПольща може вислати з країни російських дипломатів через шпигунський скандал

"Інформація агентства правдива, але заголовок міг наробити непорозуміння, бо читач міг зробити висновок, що вже зараз тисячі солдатів сідають на танки та їдуть на схід", - сказав міністр, зауваживши, що насправді йде мова про план, котрий буде реалізовуватися кілька років.

Сємоняк зазначив, що у східних регіонах Польщі є багато досить занедбаних військових гарнізонів, котрі вимагають інвестицій, та власне вони будуть "зміцнюватись".

Він теж наголосив, що посилення військових частин на кордоні з Україною, Білоруссю та Росією не є лише реакцією на українсько-російський конфлікт, а частина довгострокового плану посилення обороноздатності Польщі.

Як повідомляв УНІАН, вчора Assosiated Press повідомила з посиланням на Сємоняка, що польська влада планує збільшити кількість військових щонайменше у трьох гарнізонах на сході країни (у Сєдльцах, Хелмі та Сувалках) до 90% із запланованої кількості військових з нинішніх 30%. Крім цього, міністерство оборони планує відправити в ці гарнізони додаткову важку техніку.