Сара Сандерс / REUTERS

У Білому домі запевняють, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зберігатиме жорстку позицію щодо Російської Федерації у питанні санкцій.

По це заявила речниця Білого дому Сара Сандерс на брифінгу у Вашингтоні, який транслювався на сайті адміністрації президента США.

Вона сказала, що на даний час немає чіткої дати щодо можливої зустрічі Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Відео дня

Читайте такожТрамп після телефонної розмови хоче зустрітись з Путіним для обговорення України, Сирії та КНДР

«Немає конкретних планів, погоджених на даний момент, але ми продовжимо підтримувати діалог з Росією, продовжимо говорити про деякі взаємні інтереси, які ми маємо, чи це стосується Північної Кореї, Ірану, і особливо, як президент відзначив сьогодні - зниження напруження, коли йдеться про гонку озброєнь, що очевидно є важливим для обох лідерів», - повідомила Сандерс.

При цьому, вона зазначила, що Сполучені Штати продовжать дотримуватися поточної позиції щодо РФ.

«Ми збираємося продовжувати зберігати позицію, яка в нас була, і бути жорсткими, коли це необхідно. В той же час ми хочемо продовжувати підтримувати діалог для того, щоб ми могли працювати над деякими темами, які стосуються обох країн, і продовжимо робити це, і одночасно продовжимо бути жорсткими у низці справ, включаючи санкції щодо Росії, відбудову нашої армії, і експортувати енергетичні ресурси, що не добре для Росії», - наголосила речниця Білого дому.

Як повідомляв УНІАН, Трамп сьогодні у телефонній розмові привітав Путіна з переобранням на посаду президента РФ. Після дзвінка глава Білого дому заявив, що зустрінеться з Путіним у недалекому майбутньому.