Дональд Трамп / фото REUTERS

Президент Дональд Трамп готується видворити десятки російських дипломатів зі США у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії.

Про це із посиланням на двох осіб, ознайомлених з ситуацією, повідомило видання Bloomberg.

За інформацією видання, Трамп погодився з рекомендаціями радників, і, швидше за все, про видворення дипломатів буде оголошено в понеділок, 26 березня. Хоча джерела попереджають, що рішення Трампа може бути не остаточним.

Відео дня

Джерела стверджують, Трамп готовий діяти, але хоче бути впевненим, що європейські союзники зроблять аналогічні кроки проти Росії.

Читайте такожРада нацбезпеки США порадила Трампу вислати російських дипломатів - CNN

У Білому домі інформацію про висилку відмовились коментувати. Заступник прес-секретаря Білого дому Радж Шах повідомив виданню в суботу, що США твердо підтримують Велику Британію, засуджуючи обурливі дії Росії. "Президент завжди розглядає можливість залучення Росії до відповідальності у відповідь на її зловмисні дії. На даний момент у нас немає спеціальних оголошень", - сказав він.

Напередодні телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки рекомендувала президенту США Трампу вислати з країни поки що невизначену кількість російських дипломатів у відповідь на напад в Солсбері.

Крім того, до 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних з московськими шпигунськими мережами.