Ілюстрація / REUTERS

Підконтрольні режиму Асада ЗМІ повідомили, що знищений авіаударом коаліції дослідницький центр в Дамаску спеціалізувався на онкологічній медицині (зокрема – боротьбі з раком).

Як повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA, метою удару коаліції став дослідницький інститут фармацевтичної і хімічної промисловості в районі Баржа (Barzeh) на півночі Дамаска. Об'єкту було нанесено величезний збиток.

Читайте такожУ Асада прокоментували ракетні удари США та союзників по Сирії

Відео дня

Стверджується, що центр виробляв хімікати для виробництва ліків від раку, а також займався аналізом матеріалів, які ввозилися до Сирії задля використання у хімічній і фармацевтичній промисловості.

Відзначається також, що інститут раніше використовувався експертами Організації із заборони хімічної зброї, а в останніх звітах організації з інституту начебто зняли всі звинувачення в причетності до розробки хімічної зброї.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 14 квітня США, Великобританія і Франція завдали ударів по трьох об'єктах в Сирії, які пов'язані з хімічною зброєю. Спецоперація стала відповіддю на застосування хімічної зброї в місті Дума у Східній Гуті, де 7 квітня загинуло від 70-ти до 100 осіб.