Ілюстрація / REUTERS

Уряд Росії затвердив процедуру щодо зберігання всього трафіку російських користувачів за останні 30 діб.

Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації Росії.

Згідно з документом, оператори зв'язку з 1 жовтня 2018 року будуть зберігати в повному обсязі всю інформацію користувачів за останні 30 діб. При цьому обсяг трафіку для збереження щорічно зростатиме на 15 відсотків протягом п'яти років.

Відео дня

Читайте такожУ Білорусі хочуть блокувати сайти без рішення суду, "візьмуться" і за коментаторів на форумах

У перелік інформації для збору входять голосові й текстові повідомлення, зображення, аудіо, відео. Дані про факти прийому та передачі викликів, повідомлень та іншого контенту оператори зобов'язані зберігати протягом півроку.

Затвердження процедури зберігання трафіку пройшло в рамках реалізації пакету антитерористичних законів, також відомих як «пакет Ярової», прийнятих у червні 2016 року. Зокрема, ці закони наділяють поліцію правом запитувати у операторів інформацію про клієнтів, а ФСБ - вимагати від соцмереж і месенджерів ключі шифрування.

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня в Росії почали блокувати месенджер Telegram. До Роскомнагляду надійшло рішення Таганського районного суду про обмеження доступу на території Росії до інтернет-ресурсів організатора поширення інформації в мережі інтернет Telegram Messenger Limited Liability Partnership. У зв'язку з цим інформацію про дані інтернет-ресурси 16 квітня було направлено операторам зв'язку з метою обмеження доступу.