REUTERS

Багато демонстрантів закликали до відставки президента Енріке Пенья Ньєто, на якого вони покладають відповідальність за загибель студентів, передає DW.DE.

Читайте такожСтуденти Мексики починають національний страйк з вимогою знайти зниклих активістів

Учасники багатотисячної маніфестації та сили безпеки вчинили бійку перед Національним палацом в центрі Мехіко. Спочатку протести, очолювані родичами зниклих студентів, проходили у цілому мирно, але після того, як демонстранти підпалили опудало президента країни та почали жбурляти "коктейлі Молотова" і палаючі петарди на територію офіційної президентської резиденції, поліція атакувала їх, в результаті чого щонайменше 5 осіб дістали поранення, 31 демонстранта було заарештовано.

Відео дня

Водночас у місті Сан Кристобаль де лас Касас на півдні країни протестувальники розтрощили декілька магазинів та закидали будівлю міської мерії балонами з фарбою.

Президент Мексики виступив з промовою, в якій закликав всіх проявити витримку. "Ми, мексиканці, кажемо "ні" насильству, -наголосив він під час військової церемонії з нагоди річниці мексиканської революції. - Напад на державні установи - це напад на мексиканців".